Pamir Dağları, Tacikistan – Kırgızistan’a Gideceklere Notlar

 

Kırgızistan’dan Tacikistan’a Doğru Rota Bilgisi

 

(Youtube/denemetahtasi kanalına abone olup, destek vermeyi unutmayın)

M41, güneyindeki Pakistan Karakorum otoyolundan sonra dünyanın en yüksek ikinci otoyoludur. Tacikistan’ın tüm Pamir bölgesini geçerek Oş’tan Khorog’a ve Duşanbe’ye kadar uzanır. Bu yoldan Çin’e, Pakistan’a bakabilir ve Afganistan’daki köylülere el sallayabilirsin. 1250 kilometrelik muhteşem manzarada sürmek, misafirperver yerlilerle tanışmak,  göl kenarında tek başına kamp yapmak…

Pamir Karayolu üzerinde seyahat etmek için bir GBAO iznine ve Tacik vizesine ihtiyacınız olacak. GBAO izni, yol boyunca çeşitli kontrol noktalarında kontrol edilir.

Güney Kırgızistan’ın başkenti Osh ve Tacikistan’ın başkenti Duşanbe, Pamir otoyolunun başlangıç ve bitiş noktalarıdır. Her ikisi de yaz aylarında sıcak kalan düşük rakımlı bir ovada yer almaktadır. Bu 2 başlangıç noktasından, yol hızla yüksek irtifaya tırmanır ve sıcaklık düşer.

Kırgız-Tacik sınır kapısı 4280m Kyzylart Geçidi’dir. Bundan sonraki ilk yerleşim meteorik gölün kıyısında bulunan Karakul’dur.  Bartang vadisi rotasına buradan başlanabilir.

Eğer güneye inersen Pamir Karayolu’nun en yüksek noktası olan 4655m’de Ak Baital Geçidi’ninden geçerek Murghab’a inersin.

Murghab’dan Khorog’a kadar yol Alichur bakir ovasının eşliğinde devam ediyor.
Alichur’u geçtikten sonra, çoğu kişi batıya Khorog’a gitmek yerine Wakhan vadisinde sürmek için Khargush geçişine gitmeyi tercih ediyor. Görkemli manzarası, çok sayıda köy yaşamı ve Afganistan’ın Wakhan Koridoru’na göz atma şansı ile tüm Pamir Karayolu’nun en büyüleyici parçalarından biridir.  Bunun yerine kuzey yolunu takip ederseniz, , örneğin Sarez Gölü’ne gidebilirsin.  Wakhan’a dönüşten hemen önce kristal berraklığında Bulunkul Gölü ve Yashilkul ile Bulunkul köyü görülebilir.  Khorog’a dümdüz devam ederseniz Jelondy’deki kaplıcalardan geçeceksin.

Wakhan’da Ishkashim’den Afganistan’a geçmek mümkün.  Ama genelde Taliban yüzünden sınır kapalı oluyor.

Khorog’a giden yol ile Afganistan sınırı arasında pek bilinmeyen ama yolu oldukça kötü bir rota daha var. Wakhan vadisinin başlangıcından 40 km sonra bir dönüşle çoğu zaman gözden kaçan  Shakhdara vadisi ayrıca ilginç kalıntılar, kaplıcalar, köyler ve cetera + Peak Engels ve Peak Karl Marx’ın ikonik manzaralarına sahip. Bu rota Wakhan ile birlikte güzel bir döngü yapar, ancak yol çok kötü. 3 güzergah Khorog’da birleşiyor.  Khorog Pamir bölgesinin üssüdür, dinlenme ve yolculuğun geri kalanının planını yapmak için iyi bir mola yeridir.

 

Khorog’dan Duşanbe’ye devam eden Pamir yolu, önce Bartang, sonra Vanch vadilerilerine giden yol ayrımlarından geçer.  Buralara sapmazsan Qalai-Khumb’da yol Duşanbe’ye ulaşmak için 2 seçeneğe ayrılıyor.  Güneyden Kulob, kuzeyden Tavildara üzerinden ilerleyebilirsin.  Güney yolu daha düzgün.

 

Rakım Tablosu

 

NOTLAR:

Bu uzun rota her iki yönde de oldukça görkemli, ancak Murghab’ın kuzeyindeki ve Afganistan sınırını izleyen kısımlar en muhteşem olanları.

Pamir vadilerinde kuru, sıcak ve istikrarlı hava mayıs ayından eylül ayına kadar sürer.

Yolların en uygun olduğu aylar temmuz ve ağustos tur.

Rakımın 4000 metreden fazla olduğu yerlerde yılın herhangi bir zamanında kar fırtınası meydana gelebilir.

Sıcaklık tablolarına bakarken, rüzgar soğukluğunu hesaba katmayı unutmayın. Özellikle Alichur’dan Murghab ve Kyzylart’a kadar rüzgar şiddetli olabilir.

ATM’ler Khorog, Qalaikhum ve Vanch’ta bulunmaktadır.

Yeteri kadar nakit para taşı, doları bozdurabilirsin. Euro tercih etme.

Telfon hattı olarak Megafon’u tercih et. Kapsamı alanı en iyi olan hat bu.

Ani irfia için molalı gitmekte ve ilaç kullanmakta fayda var.

Kapalı su içmeye ve ishal ilacı bulundurmayı ihmal etme.

Yemek ve su açısından Duşanbe, Khorog, Murghab, Karakul ve Sary Tash’taki her şeyi stoklaman gerekiyor.

Wakhan’daki Alichur’dan Langar’a uzanan bölge kapalı su ve benzin bakımından sıkıntılı.  Su filtresi kullan.

Giyim olarak da her türlü hava koşuluna göre hazırlık yapmalısın.  Kat kat giyinmelisin.

Kamp yapmayacak olsan bile iyi bir uyku tulumu bulundur.

Duşanbe’de ve  Oş’ta kamp malzemeleri (kartuş gibi) bulabilirsin.

Rakım yüksek olduğundan güneş ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmalısın.

Benzin istasyonları sık yok ve çoğu zaman boştur. benzini market ve tankerlerden alırken tülbent benzeri bir filtre kullanmalısın.

Bisikletçiler için rüzgar avantajı bakımından Dushanbe – Khorog – Osh yönü daha avantajlıdır.

Tüm yol üzerine insanların evlerinde (homestay) yaklaşık 5-10 dolara kalabilirsin.

Yollar çukurlu ve bozuk olduğundan, ortalama hız 50 km/h dir.

Yol boyunca pillerini şarj edebileceğin elektrik bulamayabilirsin.  Aracın giderken şarj edebilir veya güneş enerjisini kullanabilirsin.

Duşanbe-Osh’u arabayla günde 4 gün, günde 8-9 saat sürerek gidebilirsin. Wakhan Vadisi’ne katılmak için fazladan 1-2 gün eklemeniz gerekir.

Kyzylart pass: Tacik – Kırgız sınır geçişi 20 km boyunca çamurlu ve bozuktur.

Wakhan Vadisi: Çoğunlukla bir kamyonla karşılaşmamayı umacak kadar dar ve bozuk yollara sahip.

Tuvalet bulmak zor, bolca ıslak mendil taşımalısın.

 

Konaklama Önerileri

https://pamirtop.com

Osh’taki Osh Guest House,  City Hostel, Greenhouse Hostel and Yellow House

Khorog’da Pamir Lodge

 

 

Gezginlerden Orta Asya Önerileri :Özbekistan Semerkand: Muzaffer Hotel (20 dolar)

Tacikistan Duşanbe’de bikehouse var.  (lastik değişimi)  Buranın hosteli de var. (6 dolar)    Bike House Duşanbe Koordinatlar : 38.569609, 68.811330

TacikistanKhorog : B&B Mir HomeStay’de

Kırgızistan Osh : Park HostelKırgızistanOsh Tamir : MuzToo motosiklet (koordinatları: 40.503326, 72.831902

KırgızistanOsh tan sonraki rota : https://www.kisa.link/MUaJ

Kırgızistan Rota önerisi : Kockor ata – Toktogul – Tas Komur – biskek

Kırgızistan Bişkek : Kulup içerisinde kafe, bar, hotel ve tamirhane var. Bişkek KG MotoBar Pertsy Koordinatları : 42°49’35.6″N 74°38’29.8″E

Kazakistan Almati büyük bir motor tamircisi olan FreeRider Motosiklet koordinatları : 43°12’56.7″N 76°53’54.6″E

Rus – Moğol sınırı  : Sorguladıkları için uzun sürüyor, trafik sigortası 16 dolar

Moğolistan Ölgi : Pamukkale adında bir Türk lokantası var

Moğolistan’da bu bölgede 3 tane Altay (altai) var.

Moğolistan Ulan Batur yolu istikametinde Altai den sonra yol toprak oluyor,  Arvayker e kadar. (güney rota)

Moğolistan Ulan Batur :KTM servisi var.  (pahalı)Moğolistan Tonyokuk anıtı merkeze 60 km, buradan 25 km. ilerideki Cengiz Han anıtı var. (içiri giriş paralı)

Rusya Irkutsk’ta  yağ değişimi yapabileceğin daha ucuz servisler var.

Rusya Novosibirsk bölgesinde de sinekler yüzünden kamp biraz keyifsiz oluyor.

Tacikistan Görülecek Yerler

Bulunkul Gölü :  Güneydoğu Tacikistan’da kalan Bulunkul Gölü; yoğun bitki örtüsü, sulak alanlar, kum ve çakıl ovalarla çevrili doğal bir göl. Ayrıca çevresi, ülke genelinde en soğuk olan bölge olarak kaydedilmiş. Yağlı boya manzara tablolarını andıran göl renklerin şölenini sunuyor.
Fann Dağları ve İskander-Kul Gölü : Oldukça dağlık bir bölgeye kurulmuş ülkede, buz gibi havada muhteşem manzaralar eşliğinde tırmanış yapabilirsiniz. Fann Dağları güzelliğine güzellik katan İskander-Kul Gölü ile birlikte size bu imkanı sağlıyor. Bölgede konaklamanızı sağlayacak oteller de var.
Hissar Kalesi : Hissar köyünde yer alan kale ülkenin ana tarihi yapılarından biri kabul ediliyor. 16.yy’da inşa edilen Hissar Kalesi, önceleri medrese olarak kullanılıyormuş. Zaman içinde kalenin büyük bir kısmı yok olsa da yenileme çalışmalarıyla ihtişamını korumaya devam ediyor. 
Nurek Barajı : Vahş Nehri üzerinde, Afganistan’a yakın kurulan baraj; yaygın tarzın aksine toprak doldurma şeklinde inşa edilmiş. Dünyanın en yüksek barajı unvanının hakkını veren Nurek yaklaşık 50 yaşında. Ayrıca, Türkiye’deki Atatürk Barajı’nın yaklaşık 9 katı büyüklüğünde bir kapasiteye sahip.
Pamirsky Ulusal Parkı :  Tacik Milli Parkı olarak da bilinen park bir doğa koruma alanı olarak 1992 yılında kurulmuş. Bozkır, çöl ve dağlık bölgelerin karışımını sunuyor ve kahverengi ayı, kar leoparı, Marco Polo koyunu gibi hayvanlara da yuva oluyor. 
Sarez Gölü : Büyük bir deprem sonucu oluşan göl, stratejik konumu nedeniyle bölgeyi tehdit altında bırakıyor. Uzmanların görüşüne göre taştığı takdirde, Orta Asya’da tsunami etkisi yaratabilecek konumda. Ancak bu tehlikeli durum onun gezginler tarafından ziyaret edilmesine engel olmuyor.Daha fazla detay için :
https://caravanistan.com/tajikistan/pamir-highway/
http://www.tenekecelebi.com/ 

Erkin YEŞİL
instagram/deneme.tahtasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir