Klim Krios Pro Karbon Adv Rally Kask İnceleme

Kaskın Sahip Olduğu Özellikler

 

El yapımı fiber kabuk

Daha hafif olması için optimize edilmiş reçine işlemi

Koroyd malzemesi sayesinde mükemmel darbe emicilik

Tamamen kontrol edilebilir havalandırmalar

Pinlock kullanımına uygun, çizilmeye dayanıklı polikarbon vizör

Transition foto kromatik vizör

Çok pratik ve güvenli Fid-Lock çene bağlantı strabı

Camı çıkartıp vizör ile kullanıma uygun yapısı

ECE 22.05 Avrupa Güvenlik Standardı

Klimatek bakteri üretmeyen, teri emebilen iç astar

Kullanıcı Yorumum

Macera motosikleti kullananlarının tercih ettiği kask modelleri, diğer motosiklet kullanıcılarına göre biraz daha farklıdır.  Bunun nedeni ise arazide seyir hızı daha düşük olmasına rağmen sarf edilen enerjinin daha yüksek olmasıdır. Dolayısıyla macera motosikleti sürücülerinin öncelikleri farklıdır.  Örneğin sessizlik ve şık tasarım yerine,  havalandırma sistemi, hafiflik, görüş açısı daha önem kazanır.  Kaskın çene yapısı, aerodinamiği, terek kısmı bu hesaplamalara göre yapılır.   Yaklaşık altı aydır kullandığım Klim Krios pro modeli yukarıdaki kriterleri fazlasıyla karşılıyor. Bu model macera motosikleti kullanan herkesi memnun edecek özelliklere sahip.

“Koroyd” darbe emici teknolojisinin kullanıldığı bu kask, güvenlik bakımından çok başarılı.  Kaskların çoğunda kullanılan EPS malzemesine göre daha fazla enerji sönümlemesi ve dağıtımı yapabiliyor.   Yeşil tüplerden oluşan dünyada ilk ve sadece bu kaskta kullanılan Koroyd malzemesi daha fazla güvenlik ve havalandırma sağlıyor.

El yapımı karbon fiber dış kabuk, kaskın hem daha da güvenli olmasını, hem de daha hafif ve dengeli bir ağırlık dağılımı olmasını sağlıyor.

Vizörü kolayca çıkarılıp cadde kaskı haline gelebiliyor. Dört farklı kullanım şekline sahip olması da avantaj.

Güvenlik, havalandırma, konfor konusunda üst düzey performans sergilemesinin yanı sıra şık bir kask

Havalandırma kanalları çok başarılı ve bal peteği şeklindeki Koroyd malzemesi güvenliğin yanı sıra hem havalandırmaya katkı sağlıyor hem de daha sessiz bir sürüşe katkı yapıyor.

Fidlock sistemi yani manyetik çene bağlantı sistem, inanılmaz pratik ve güvenli.  Eldivenle bile takıp çıkarmak mümkün.

Gelen ışık seviyesine göre otomatik kararan Transition vizör de çok başarılı.  Ayrıca pinlock kullanıma uygun.

Kaskın görüş açısı çok geniş.

Kaskı Motomax markası getiriyor. Yani üründe olası bir sıkıntı yaşandığında arkasında sağlam bir distribütör bulunmakta.

Kaskın Dezavantajları

Maalesef döviz kurlarının sürekli artması ve ülkemizdeki vergi yükü, hem motosikletlerin hem de motosiklet malzemelerinin pahalı olmasını neden oluyor.  Bu kask herkesin ulaşabileceği bir fiyat aralığında değil.  Bu malzemelerin uzun yıllar kullanılacağını düşünürsek imkanı olanların, ekipmanda ucuza kaçılmamasını tavsiye ederim.

ADV kaskların, tur kaskları kadar sessiz bir sürüşe imkan tanımasını beklemek hata olur. Bu model de diğer ADV kask modellerine göre daha sessiz olsa da yüksek süratli sürüşlerde tam bir sessizlik yaratmayacaktır.  Zaten kulak tıkacını tüm motosiklet kullanıcılarına tavsiye ederim.

Kaskın güncel fiyatı ve tüm özellikleri için tıklayın.

Klim’in sadece kaskını değil, ceket ve pantolonunu da kullanıyorum.  Ürünleri incelemek için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir