HJC RPHA 70 Kask İnceleme

Deneme Tahtası Malzeme incelemelerinde sırada HJC nin fullface modeli olan RPHA 70 Semi Flat modeli var.

Bu kaskı 2019 yılında 250 NK ile yaptığım Norveç yolculuğunda kullanmıştım.  Bu kaskı seçmemin nedenlerinin başında güvenli, hafif, görünür olması, buğu yapmaması, havalandırması iyi bir kask olması ve güneş vizörünün bulunması geliyor.

Norveç yolculuğu yaklaşık 2 ay, 15 bin km ve 20 ülkeden oluşan yaz ayında gerçekleştirdiğim bir yolculuktu. Kaskın havalandırması sıcak havalarda başarılıydı.  Ben yaz ayarında genelde güneş vizörlü kasklar yerine siyah cam kullanmayı tercih edenlerdenim. Ama bu yolculukla kuzey ülkelerinde çok sık tünel bulunduğu için güneş vizörü çok daha kullanışlı olacağından böyle bir seçimde bulundum.  Kabuk yapısı ve konforundan da memnun kaldığım bu kask fiyat-performans olarak incelemeye değer.

HJC RPHA 70 Semi Flat modelinin düz renk olarak 3 farklı renk seçeneği var: (siyah, gri, beyaz)

          

 

HJC kasklarının en sevdiğim özelliklerinden biri çok fazla sayıda farklı desene sahip modelleri var.  Örneğin RPHA 70 serisi aşağıdaki tasarımlara sahip:

 

 

RPHA 70 Kaskının Özellikleri :

Buğu önleyici kaplamalı entegre güneş koruyuculu yeni HJC Tam yüz motosiklet kask RPHA 70 için son derece hafif ve kompakt gövde yapısı.

Karbon ve Karbon-Cam Hibrit kumaş dahil takviye malzemeleri, gelişmiş şok dayanıklı performans, daha fazla konfor ve kaskın hafifliğini sağlar.

Üst havalandırma giriş ve çıkışı, maksimum hava sirkülasyonu için aynı anda çalışır.

Entegre Güneşlik: Buğu önleyici kaplamalı duman renkli güneşlik, alt konumlandırılmış yeni işletim sistemi ile hızlı ve kolay bir şekilde açılır.

RapidFire ™ Kalkan Değiştirme Sistemi: Basit ve güvenli kalkan kilit sistemi, verimli çalışma için ultra hızlı, aletsiz sökme ve kurulum sağlar.

Acil durumlarda güvenli ve hızlı kurtarma için acil durum kiti (Yanak Pedleri).

Gelişmiş bakteri önleyici kumaşa sahip çok soğutmalı iç kısım, önceki nesle göre gelişmiş nem emme ve hızlı kurutma fonksiyonu sağlar.

Taç ve yanak pedleri çıkarılabilir ve yıkanabilir.

Hava akışının kolay kontrolü için arka havalandırma anahtarı.

Buğu önleyici mercek hazırlanmış kalkan ve Buğu önleyici ek lens içerir.

Gözlükleri ve güneş gözlüğü dostu EPS tasarım.

Kask Sharp laboratuvarlarında test edilmiş ve 3 yıldız almıştır.

HJC RPHA 70, double-d ring bağlantı ve vizör kilidi sistemine sahiptir.

Hava dolaşımı için çene tarafında üç adet havalandırma kanalı, üst ön tarafta bir adet havalandırma kanalı, arka tarafta ise dört adet havalandırma çıkış kanalı bulunuyor. Bütün havalandırma kanalları tamamen açılıp kapatılabiliyor. Sadece üst ön taraftaki havalandırma kanalı iki kademeli olarak ayarlanabiliyor.

HJC RPHA 70’in yanında pinlock geliyor bu yüzden vizörde buğu problemi olmuyor.

HJC RPHA 70’de  burunluk, gözlük kanalı, interkom yuvası, çene rüzgar pedi, çıkarılabilir ve yıkanabilir iç pedler de var.

Kaskın görüş açısı iyi, ses yalıtımı ise orta seviye.

 

Kaskı Türkiye’ye Uğur Motorlu Araçlar’ın aksesuar firması olan Motovento getiriyor.

Bu sayede kask ile ilgili problem, ya da aksesuar sıkıntınız olursa iletişime geçebileceğiniz köklü bir marka ile çözüm bulabilirsiniz.

Daha önce RPHA 11 Eridano modelini de kullanmış, inceleme yazısını paylaşmıştım.  Okumak için tıklayın.

HJC Hakkında

1971 yılında Kore’de kurulan HJC Kore’nin yanı sıra Vietnam ve Çin’deki fabrikalarında da üretim yapıyor. Yıllık 1 milyonun üzerinde kask üretimi yapıyor hatta. HJC, aerodinamik, havalandırma, ses vb. testleri yapmak için kendi rüzgar tüneli test laboratuarıyla donatılmış tesislere sahip.  HJC Türkiye’deki en popüler kask markası değil ama 1992 yılından bu yana Amerika’da kask satışında 1 numarada yer alıyor.

 

Deneme Tahtası Youtube kanalında daha fazla inceleme bulabilirsiniz:

 

instagram/deneme.tahtasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir