Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağları

Kaz Dağları, doğa yürüyüşü ve kamp yapmayı sevenler için tam anlamıyla cennet. Birçok ağaç türünü, dereleri ve büyülü şelaleleri bünyesinde barındıran ormanlara sahip.

Kaz Dağlarında yürüyüş ve kamp için bir tesis arayanlara önereceğim ilk yer Darıdere Tabiat Parkı olacak. Burası Balıkesir’e bağlı Edremit’te yer alıyor. Darıdere’ye gitmek için Altınoluk merkezinden Çanakkale yönüne doğru yola çıkıp 7 km sonra Narlı Köyü’ne giriş yapmanız gerekiyor. Darıdere yazan levhaları takip ederek 13 km sonra tesise ulaşabilirsiniz. Narlı’dan Darıdere’ye kadar olan yol Kaz Dağları’nın içinden geçiyor ve manzarası harika. Fakat stabilize bir yol olduğundan çok alçak binek araçlar sıkıntı yaşayabilir.

Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağları’nda 1000 metre rakımda 40.000 dönüm araziye sahip konumda. İçinde çeşitli aktivitelerin yapılabildiği ama adını daha çok zayıflama kampıyla duyuran bir tesis. Buraya sadece tabiat parkı demek yanlış olur. İçinde oteli de olan ve doğa turizminden çok şifa turizmiyle tanınan bir yer burası. Otel olması gözünüzü doğal güzelliğin olmasını bozmamış, zaten çok büyük bir alana kurulu olduğundan her yer yeşil.

Darıdere,  doğa yürüyüşleri ve bisiklet kullanmak için bir çok parkur barındırıyor. İçinde toprak futbol sahası bile var, büyüklüğünü öyle düşünün yani. Konaklama içinse çadırlar için ayrılmış bir bölge ve buranın yakınınında içi lüks bir otel yer alıyor.

Konaklama pek ucuz değil ve her şey için (mangal, masa,elektrik…) para ödüyorsunuz. Tesise girişte ödemelerin hepsini ayrıntılı konuşmayı unutmayın.

Doğal güzellik olarak harika bir yer olmasına rağmen birçok aktiviteyi aynı yerde barındırmasından kaynaklanan sıkıntılar var bana göre. Şifa turizmi, meditasyon için gelenlerle çocuk alanı ve  kamp bölgesinde kalanların aynı tesiste olması sorun gibi gözüküyor. Tesis 2014 yılında el değiştirmiş ve yeni sahibi kamptan çok şifa turizmi ve otel müşterilerine öncelik veriyor. Hatta tesise gelen herkesi kabul etmiyor.

Kamp alanına gelince,  elektrik, tuvalet imkanları olan dümdüz bir alana rahatça kurabiliyorsunuz çadırınızı. Fakat kamp için ayrılmış bölgede pek ağaç yok, yani gölge bulmak zor. Tesiste hazır çadırlar da mevcut. Ayrıca ateş yakmak için büyük variller bulunuyor ve mangal da alabiliyorsunuz.

Kaz Dağları’nın çoğu yerinde kamp yapmak ve ateş yakmak yasak olduğundan Darıdere değerlendirilmesi gereken bir yer gerçekten. Tesiste yeme içme oldukça pahalı. En yakın yerleşim de yarım saat uzaklıkta. Size tavsiyem Darıdere’ye tırmanmaya başlamadan önce Altınoluk’ta ya da karşınıza çıkan ilk köy olan Narlı Köy’de alışverişinizi yapmanız.

Tesisin çoğu yerinde telefon çekmiyor ama tesisin wifi’ı sayesinde internete girebiliyorsunuz. Tesisin numarası: +90 266 384 99 50 , 0555 827 59 33 web: www.kazdagi.com.tr.     Buraya gelip en az 2 gece kamp yapmanızı tavsiye ederim.

Darıdere dışında bölgede kamp için başka alternatif ne var derseniz, üç tavsiyem daha olacak:

1. Hızır Kamp : Burayı duymayan kalmadı artık.  Burası kamp alanından çok başta yoga üzerine olmak üzere bir sürü etkinlik yapılan bir yer. Yani yer bulmak çok zor.  Gsm: 0554 438 98 33

 

2. Akaleos Kamp: Hızır kampta yer bulamayınca hemen geri dönmeyin, patika yolu takip edince 5 dakika sonra yine dere kenarına kurulmuş Akaleos’u göreceksiniz. Hızır’a göre daha küçük bir alana kurulmuş olan yeni bir yer burası. Bölgede yaşayan bir öğretmen tarafından kurulan günübirlikçilere de hizmet veren ileride oldukça popüler olacak bir yer diyebilirim. Ben tek başıma buraya gelip dere kenarında vakit geçirmeyi Hızır’a tercih ederim.

3. Saman Çiftliği

Burayı daha çok çiftlik hayatını deneyimlemek isteyenler, gezginler, kampçılar, şehirlerin kalabalığından uzaklaşıp doğa ile bütünleşmek isteyenlerin tercih ediyor. Daha fazla ayrıntı için tıklayın.

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir