Meteor Yağmurunu İzlemek İçin İstanbul’a Yakın Muhteşem 5 Yer

Meteor yağmurlarını gözlemek için insan gözü dışında özel bir gözlem aletine gerek yok. İhtiyaç duyacağınız tek şey şehir ışıklarından uzak bir yer, açık ve bulutsuz bir gökyüzü. Bunun için de biraz şehir dışına çıkmak, hatta kamp yapmak harika olacaktır. Üstelik İstanbul’dan çok uzaklaşmadan da yıldızlarla baş başa kalabileceğiniz yakın yerler var.

Fotoğraf: Yolkafasi

İşte benim şehir ışıklarından uzakta kamp yapmayı en sevdiğim 5 yer:

  1. Düzce Yaylaları

Düzce’de en sevdiğim yayla Kardüz’dür. Fakat yıldızları izlemek için yazın biraz daha sakin bir yaylayı tercih etmek gerek, Sinekli, Sakarca yaylası gibi. Düzce’deki yaylalar, ulaşımı için tıklayın.

2. Kaz Dağları

Kaz Dağları’nda her istediğiniz yerde kamp yapamıyorsunuz. Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağları milli parkı içinde kamp yapmaya izin verilen tek yer. Eğer daha alçakta Kaz Dağları’nın eteklerinde dere kenarında kamp yapmak isterseniz Hızır Kamp, Akaleos Kampı ve Saman Çiftliğini tavsiye ederim. Kaz dağları hakkında ayrıntılı bilgi burada.

3.  Bolu Yaylaları, Aladağ

Gölcük-Kıbrıscık yolu üzeri yayla cenneti desek abartmış olmayız. İster kampınızı bu bölgedeki sık ormanlık alana, ister Kıbrıscık’ın daha yukarılarına Köroğlu Dağlarına atın. Bu bölgede Aladağ Doğa Turizmi adı altında faaliyet gösteren oldukça büyük bir tesis de var. Bir başka alternatif ise benim iki kez kalabalık kamp düzenlediğim Mudurnu’daki doğal kamp alanı. B bölgede yaptığımız kamlarla ilgili ayrıntılar burada.

4. Bursa, Uludağ Göller Bölgesi

Üniversiteli gençlerin kayak tatillerini geçirdikleri, dağcılık kulüplerinin kış eğitimlerini yaptıkları adı kadar güzel bir dağ sırası Uludağ’n arka tarafında müthiş etkileyici bir bölge var, buzul gölleri.  Bursa’nın cenneti Göller Bölgesi’ne giden yol artık nispeten düzeldi. 2400 metre rakımlı bölgede yıldızlarla baş başa olacağınız kesin. Bölgeye nasıl gidilir, nerede kamp yapılır yazısı burada, videosu burada.

5. Kocaeli-Sakarya arasındaki yaylalar, Yuvacık-İnönü

İstanbul’a 150 km uzaklıkta, Kocaeli-Sakarya sınırında yer alan İnönü yaylasına Yuvacık üzerinden ulaşılıyor. Bölge hem piknikçiler, hem de doğa yürüyüşü ve kampçılar tarafından biliniyor. Çünkü köknar ağaçlarıyla süslenmiş ince uzun yaylanın manzarası çok güzel. Yaylanın tuvalet, çeşme ve çadır için düzlük alanlar barındırması her kesimden insanın buraya gelmesini sağlıyor. Ayrıca yaylanın çok büyük çimenlik alan barındırması kalabalık kamp yapacakların burayı seçmesindeki en büyük neden olsa gerek. Bölgedeki en büyük ve tek olumsuzluk yaylaya gelen yöre halkının sürekli silahlarla ateş etmesi. O yüzden yıldızları sessizce izlemek için İnönü Yaylası’nın hemen ilerisinde Ercuvan yaylasını öneriyorum. Bölge hakkında ayrıntılı yazı için tıklayın.

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

“Meteor Yağmuru Fotoğraf Çekmek İçin 7 Basit İpucu” için tıklayın.

Motosikletle kampa gidecekler için çanta seçimini anlattım:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir