Sahil Kamp İstanbul -Şile Nasıl Bir Yer?

Sahil Kamp İstanbul, Şile’de deniz kenarında büyük bir alan üzerine kurulmuş bir tesis.  Eskiden salaş bir kamp ve karavan alanıyken, son yıllarda içinde bungalovların hatta havuzun bile olduğu oldukça bilinen bir işletmeye dönüştü. Burası özellikle yazın piknikçilerin de gelmesiyle hafta sonu çok kalabalık oluyor.  Sahil Kamp, yine de ulaşımının kolay olması sayesinde hafta içleri gitmeyi tercih ettiğim yerlerden biri.

35 hektar orman arazisi üzerine kurulmuş tesisin giriş kısmı çam ağaçları ile kaplı. Tesisin hemen girişinde yer alan kafenin yanındaki  bölge kamp için ayrılmış. Zeminin engebeli olması yüzünden çadır için ahşap platformlar yapılmış. Bu sayede yağışlı havalarda da rahatça kamp yapılabiliyor. Maalesef geceleri kafede oturanların gürültüsü bazen keyif kaçırabiliyor, bu yüzden mümkün olduğunca arka taraflarda çadırı kurmanı tavsiye ederim.

Tesiste çadır ve piknik yerlerinin ihtiyacını karşılayacak kadar çeşme bulunuyor. Tuvalet ve duşlar oldukça bakımlı, temiz. Tesiste bulunan büfe, market ve çay bahçesinin fiyatları çok pahalı değil.

Denize doğru ilerleyince solda bungalovlar, tepede ise havuz ve restoran göreceksin. Yürümeye devam edince asıl güzel yerler başlıyor; denize bakan kayalıkların üzerine kurulu geniş çardakların manzarası harika. Daha da ilerleyince tesisin en sessiz ve bence güzel yeri olan karavan bölgesine ulaşacaksın. Ben kafamı dinlemek için genelde çadırımı buraya kuruyorum.  Bu kısım sanki tesiste değil de ıssız bir yerde kamp yapıyormuşsunuz hissi veriyor.

Tesisin fiyatları çadır için uygun, bungalov için pahalı bence. Günübirlik giriş 10 TL, çadır konaklamalı giriş 25 TL, Hazır çadırlar 2 kişilik 50 TL.  Bungalovlar fiyatları ise ortalama 200-300 TL (2,4,6 kişilik) Bungalovda kalacaksan, üçgen şeklindeki küçük evler daha şirin bence, fiyatı ise 100 TL.

Burası motosiklet kullanıcılarının da kamp için tercih ettiği bir tesis. Aynı zamanda atv kiralama imkanı da var.

Sahilkamp’ın yanında biraz daha bakımsız ve küçük bir kamp tesis daha var. İki tesis de aynı sahili kullanıyor.

Sahilin çok rüzgarlı, denizin çok dalgalı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Burası gerek genç arkadaşların kamp yapıp eğlendiği, gerekse çocuklu ailelerin gelip bungaovda konakladığı büyük bir tesis olmuş artık. Tabi ki eski salaş haline tercih ederdim ben.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir