Bayram Tatili İçin Kuzey Ege Tavsiyeleri

Bayram tatilinde İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyenlere Kuzey Ege’yi tavsiye ediyorum. Bu bölge gerek Ege’nin soğuk denizi, gerek Kaz Dağları’nın doğası sayesinde her tarz tatil isteyene güzel çözümler sunacaktır. Tabi ki bu bölgenin de normal zamana göre daha yoğun, daha pahalı olacağı kesin. Bu yüzden ağırlıklı olarak kamp noktalarını ve sessiz bölgeleri tavsiye edeceğim.

1) Assos’ta sevdiğim iki kamp alanı var: Neverland ve Özcamping. İkisi de denize sıfır ve sessiz sakin bir konumda.

2) Sokakağzı ve Sivrice Koyu: Assos’un komşusu ama daha sakin olan bu bölgede Son Gemi Camping‘i öneriyorum. Sivrice Koyu da çok etkileyici.

3) Babakale, Akliman: Sokakağzı’ndan daha da batıya gidince Babakale’ye ulaşılıyor. Burada balık yiyip az ilerisinde yer alan Akliman’da kalın derim. Burada Altınkum Motel‘de ya da Şefik’in Yeri Camping’de kalabilirsiniz.

4) Dayan, Geyikli: Biraz daha kuzeye Dalyan’a çıkarsanız çok hoş bir kamp alanı göreceksiniz. Dolmuş Camping, Bozcaada’nın tam karşısında hem de. Bayram’da sakın adalara gideyim demeyin.

5) Ayvalık: Tercihin kamp ve doğa değilse Ayvalık’a gitmeni tavsiye ederim. Hayat Altı Konuk Evi‘nde kalıp, Cunda’yı dolaşırsın.

Bir ekleme daha yapayım, benim de hala gidemediğim ama çok güzel bir yer olduğunu tahmin ettiğim bir yer var. Kaz Dağlarının eteklerindeki b küçük çifliğe de en kısa sürede uğramak istiyorum.  Saman Çiftliği‘ne benden daha önce giderseniz yazısını siteye siz yazın 🙂

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir