İğneada Demirköy Kampı, Kırklareli

Ne zamandır dilimizde olan olan İğneada‘ya gidip Longoz Ormanlarında kamp yapalım fikrini sonunda gerçekleştirdik. Aslında kamp yaptığımız nokta İğneada milli parkının içinde değildi ama Demirköy ile Sivriler Köyleri arasındaki orman yollarında dolaşıp güzel kamp noktaları keşfetmiş olduk. İstanbul’dan İğneada’ya doğru Karadeniz kıyısından ilerlerken sırasıyla Yalıköy, Çilingöz, Kastro ve Kıyıköy‘de kampingler bulmak mümkün aslında. Fakat buralar yazın çok kalabalık olduğu için yolu biraz daha uzatarak İğneada ormanlarında kamp yapmayı tercih ettik.

Bizim kamp yaptığımız Demirköy yakınlarında daha önceden arkadaşlarımız göl kenarında kamp yapmıştı; hatta bize bu noktanın koordinatlarını da vermişlerdi. Fakat burayı orman yollarından giderek bulmaya çalışınca gps şaşırdı. Gerçi kaybolmak iyidir, bir sürü yeni yer görmüş olduk bu sayede. Enduro için güzel toprak yollar gördük ve fırsatı kaçırmadık. Sonunda yaklaşık 15 kişinin aynı anda rahatça yayılabileceği bir yer gördük ve geceyi orada geçirdik.

Kampımız köy merkezine yaklaşık 4-5 km uzaklıkta olduğu için de kahvaltılık bir şeyler almaya bile gidip gelebildik. İğneada sahiline 20 km uzaklıktaydık, niyetimiz buraya kadar gelmişken denize de girmekti ama kamp alanına öyle bir yayıldık ki yerimizden kalkamadık hiçbirimiz.  Yayılan sadece motosikletle gelenlerdi aslında.  Diğer ekip erkenden çadırlarını toplayıp yakınlardaki Dupnisa Mağarası’nı dolaşmaya gitti.

Bizse akşamüstüne kadar çimenlerde yayıldıktan sonra karanlıkta şehre geri döndük.  İstanbul’a yaklaşık 250 km mesafedeki bu bölgeye kış gelmeden tekrar gidelim diye şimdiden konuşmaya başladık bile.

Şu yazı da ilgini çekecektir :  Temel Kamp malzemeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir