Cunda’da Kalınacak Yerler ve Ada Camping

Cunda Adası, doğası, turistik olanaklar ile de kuzey Ege’nin en hareketli ve güzel yerlerinden. Bağlı olduğu Ayvalık’tan daha da çekici bir yer diyebilirim.
Ayvalık’a bağlı Cunda (Alibey) Ada Camping Türkiye’nin en popüler ve eski kamp alanlarından biri. Gerçi artık kamp alanından çok plaj özelliği ile ön plana çıkıyor.

Buraya ulaşmak çok kolay. 40 saat size nasıl gidilir gelinir anlatmaya gerek yok. Google maps linki‘ne bi bakıver.  İstanbul’a yaklaşık 450 km.

Ada Camping baya güzel bir tesis. Eskiden sadece kamp alanıymış fakat şu anda bungalowlar, klimalı tvli odalar ve karavanlar da var. Buranın en büyük mevzusu çalışanları ve denizin dibindeki cafe tarafı. Mekan dolu olsa bile denizin dibinde oturacak masa sıkıntısı yaşamıyorsunuz hiç. Çadır gecelik 30 lira (2016). Girişte kimliğinizi bırakıyorsunuz, ayrılana kadar kalıyor kimliğiniz. Verdiğiniz kimlikle sizin adınıza cafe tarafında bir adisyon açılıyor, tüm günahlarınızı o adisyona kaydediyorlar.

Benim burada en çok sevdiğim şey çalışanlar oldu. Sıcakkanlı ve güleryüzlüler hepsi. Gittiğimde bayram yoğunluğundan çıkmış olmalarına rağmen zor müşterilere her şeyi tek tek anlattıklarına şahit oldum. Kahvaltı ve akşam yemekleri çadırlılara ücrete dahil değil. Açık büfe kahvaltı veriyorlar, 25 lira kişi başı. Ben sabah açık büfe kahvaltı yerine menemen ve filtre kahve istedim (evet filtre kahve var :), ve şans eseri öğrendim ki menemen tek yumurtayla yapılırsa 5 liraymış, 2 yumurta ile yapılırsa 10 lira (matematiğim harikadır). Yani berbat salam yiyeyim, 3-5 zeytin atayim ama yanında peynir de olsun diye bir derdiniz yoksa 5 liralık menemenle iş gayet kolay çözülüyor, akşamki bira paraları cepte kalıyor.

Kahvaltıyı böyle kolay geçiştirebiliyorsunuz ama mekanda 1,5 litrelik su, sigara gibi ihtiyaçlar oldukça pahalı.

Mekanda tuvaletler her daim temiz, tuvalet kağıdı ve sabun mevcut. Bulaşıklarınızı yıkayabileceğiniz mutfaklar var. İçlerinde ortak kullanıma açık ocaklar ve daha önceki misafirlerden kalan tencere tavalar da mevcut. Bulaşık yıkama sıvısı ve süngerleri bile var. Kiralayabileceğiniz buzdolapları, karavanla giderseniz atık suyunuzu dökmeniz için özel bi alanları da mevcut.

Denizi fena değil. Sahilin bir kısmı taşlık olsa da iskelenin denize yüzünüzü verdiğinizdeki sağ tarafı sahilden itibaren kumluk. Mekanda çadır alanı biraz fazla içiçe, sezon zamanı istediğiniz yere çadır atamıyorsunuz ve biraz sıkış tepiş bir durum var açıkçası. Bir de ateş yakmanıza izin yok. Alanın içinde minik minik mangal yerleri var, oraları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama akşam çadırımın başında ateş yakayim, elimde gitarımla dağlar dağlar çalayim teknolojisi burada yok. (küçük tuborg bira 10 lira, diğerleri 15 – 2016 fiyatları).

Burada geçen sene sonbaharda motosikletli gezginler buluşması yapmıştık. Çoğu yer gibi burası da sezon sonu yani boşken çok daha güzeldi.

Ada Camping : (0266) 327 1211   www.adacamping.com

Dilerseniz Cunda’nın renkli çarşısı ve ünlü restoranları da birkaç km uzaklıkta sadece.

Burada güzel butik oteller de mevcut. Bunlardan biri motosikletiyle dünya turu yapan Levent Bikerelturco Koçoğlu’nun Cundavilla Suit Otel‘i.

15 Eylül Caddesi 12. Sokak No. 8 Cunda Adası, Ayvalık, Balıkesir, TURKIYE

GSM: 0532 313 0244

Eğer benim tercihim Ayvalık’ın daha merkezi bir yeri olsun dersen, burada önereceğim otel ise arkadaşım Uğur’un işlettiği sıcacık yeri : HayatAltı Konukevi

 

Adres: Mareşal Çakmak Cad. 12. Sokak No: 11/A Ayvalık

TEL: 0090 533 712 42 61

Ayvalık’ta kamp yapmak için bir diğer alternatif olan Çamlık Kamp aklınızda bulunsun.

Yazı : Çakan Çakmak, Erkin Yeşil

Daha fazla içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir